y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Αρωμα ανανέωσης και αλλαγής υπάρχει στις λίστες των υποψηφιοτήτων όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στις τοπικές λίστες που ανακοινώθηκαν παρατηρούνται πολλές αλλαγές.Τα περισσότερα κόμματα ανανέωσαν τα ψηφοδέλτια τους συμπεριλαμβάνοντας νέα πρόσωπα προσδοκώντας σε καλύτερες εκλογικές επιδόσεις. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ μας καταγράφουμε τα ψηφοδέλτια των κομμάτων καθώς επίσης και τις αλλαγές που υπάρχουν σε αυτά σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιανουαρίου.


Έξι νέα πρόσωπα στο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε σε μεγάλο ποσοστό. Δεν συμμετέχουν λόγω αποχώρησης τους από το κόμμα οι Καμπανταίδης, Μυλωνά, Γαλιανού( συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου2015).
Δεν αποδέχθηκε και δεν συμμετέχει ο Παναγιώτης Κοτρώνης ενώ ο Μιχάλης Καρτερός επιστράτευσε τον υιό του Χρυσόστομο. Έξι είναι τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ο συνταξιούχος δημοσιογράφος Κωνστανταντίνος Νικόλτσιος, ο Χρυσόστομος Καρτερός, ο Μιχάλης Δεμερτζής, ο γυναικολόγος Νίκος Αργυριάδης, το μέλος της Νομαρχιακής Φένια Ανθουλάκη και ο παλαίμαχος και επί σειρά ετών στέλεχος της Αριστεράς Φιντίας Βελίκης.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατάταξης είναι το ακόλουθο:
1) Αφροδίτη Σταμπουλή
2) Λευτέρης Αβραμάκης
3) Κωνσταντίνος Νικόλτσιος
4) Χρυσόστομος Καρτερός
5) Μιχάλης Δεμερτζής
6) Νίκος Αργυριάδης
7) Φένια Ανθουλάκη
8) Φιντίας Βελίκης



Τρία νέα πρόσωπα σε Νέα Δημοκρατία


Τρία νέα πρόσωπα συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Τάσο Χατζηβασιλείου, την Φωτεινή Βαδικόλια και τον Στέλιο Καλαποτλή. Το ψηφοδέλτιο αποπνέει άρωμα νεολαίας και ανανέωσης, αφού και τα τρία νέα πρόσωπα είναι νέα σε ηλικία.
Εκτός ψηφοδελτίου έμειναν ο Κώστας Τσιπλάκης, ο Γιώργος Τσιμερίκας και η κυρία Παγώνα Διβανίδου. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο με τη σειρά κατάταξης είναι: Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Μενέλαος Βλάχβεης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Στέλιος Καλαποτλής, Εβελίνα Τσιάπαρα και Φωτεινή Βαδικόλια.



Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας



Δύο πρώην υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Ενότητας» Σερρών. Πρόκειται για τον αγρότη από τον Προβατά Γιώργο Καμπανταϊδη και τον δικηγόρο από το Ψυχικό Ειρήνη Μυλωνά. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο και τη σειρά κατάταξης είναι το ακόλουθο: Γιώργος Καμπανταϊδης, Σταύρος Παπαιωάννου, Αστέριος Πατσιάνης, Ειρήνη Μυλωνά, Σεμάσης, Συμεών, Τερτίπη Σοφία, Θεοδωρίδου Αλεξία και Θεόδωρος Καστρινός.



Πέντε νέα πρόσωπα στη Χ.Α.


Σημαντικές αλλαγές το ψηφοδέλτιο της «Χρυσής Αυγής» σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Νέα πρόσωπα είναι ο Θεόδωρος Τσαμπάζης,ο Κωνσταντίνος Βαβλιάκης, η Αλεξάνδρα Φιλλίπου, ο Γιώργος Καπλανίδης, και ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Αντίθετα εκτός ψηφοδελτίου είναι οι: Μπαταλά Μαρία, Ντάβαρης Ανδρέας, Νταής Νικόλαος, Παπαλεξίου Απόστολος, Πατσάλη Φωτεινή και Χλωρίδου Μαρία.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο με την σειρά κατάταξης είναι το ακόλουθο:
1) Αρτεμις Ματθαιόπουλος,
2)Θεόδωρος Τζαμπάζης 
3)Κωνσταντίνος Βαβλιάκης 
4)Αλεξάνδρα Φιλίππου
5) Γιώργος Καπλανίδης
6)Ιωάννης Τσώτσος 
7) Βασίλης Παπαδόπουλος



Τρία νέα πρόσωπα στην ΑΝ.ΕΛ



Τρία νέα πρόσωπα συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο της ΑΝ.ΕΛ Πρόκειται για τον Δαμιανό Δουράκη, την Αννα Αραμπατζή και τον Δημήτρη Ιωαννίδη. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο με την σειρά κατάταξης είναι το ακόλουθο: Μαρία Κόλλια, Μάκης Λεονταριάδης, Αναστάσιος Ρούσσος, Ευαγγελία Αγγελούδη, Αριστείδης, Παπαδόπουλος, Δαμιανός Δουράκης, Αννα Αραμπατζή, και Δημήτριος Ιωαννίδης. Εκτός ψηφοδελτίου έμειναν ο προερχόμενος από το κόμμα των κτηνοτρόφων Διογένης Παπλιάκας, η Μαριάνθη Νούσκαλη και η Ελευθερία Σύρπα.



Το ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού»



Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στις Σέρρες. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου, Κωνσταντίνο Αβδελά, Στέφανο Μάνδαλο, Παπουτσόγλου Ανάργυρο, Σαββαίδης Χάρη, Δεληκωνστάτα Ιωάννη, Στρίγκου Ολγα και Αννα Τσουγκουζίδου.Τέσσερα είναι τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου.
Πρόκειται για την δημοτική σύμβουλο Ηράκλειας Ολγα Στρίγκου, τον Χάρη Σαββαίδη, τον Ιωάννη Δεληκωνστάντα και την Αννα Τσουγκουζίδου
Στον αντίποδα δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού ο Αλέξανδρος Παρασκευιώτης, ο Νικόλαος Βαρελάς, ο Πασχάλης Λαμπαρδής και η Χρυσάνθη Παλάζη.



Ανανέωση με έμφαση στη αγροτιά στο ΠΑΣΟΚ


Ανανεωμένο κατά 70% το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Σερρών. Εκτός από τον τέως βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη, τον δικηγόρο Άκη Τρέντσιο και την Ελένη Σταύρου, πέντε είναι τα νέα πρόσωπα συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Κωνσταντίνο Οικονόμου, τον δημοτικό σύμβουλο Σερρών και παλιό κοινοτάρχη της Ορεινής Αθανάσιο Γάτσιο, τον δημοτικό σύμβουλο Βισαλτίας και αγροτοσυνεταιριστή Μιχάλη Τσερβίστα τον μηχανικό πληροφορικής Αναστάσιο Βουλγαρίδη(υιό του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές του 2014 Χρήστο Βουλγαρίδη), την δικηγόρο από την Ηράκλεια Βασιλική Βάκα. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι Αννα Αραμπατζή( μεταπήδησε στη ΑΝ.ΕΛ.) Δήμος Γουζέλης, Ευάγγελος Κουλτσιάκης και Μπακρατσάς Δημήτριος.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με τη σειρά κατάταξης είναι το ακόλουθο:
1) Τζελέπης Μιχαήλ του Γεωργίου, πρ. Βουλευτής
2) Τρέντσιος Πασχάλης – Κώστας του Ευθυμίου, Δικηγόρος 
3) Οικονόμου Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Δ/ντης Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
4) Γάτσιος Αθανάσιος του Ζαχαρία, ελεύθερος επαγγελματίας
5) Τσερβίστας Μιχαήλ του Ευαγγέλου, αγρότης
6) Βουλγαρίδης Αναστάσιος του Χρήστου, μηχανικός πληροφορικής 
7) Σταύρου Ελένη του Δημητρίου, εκπαιδευτικός 
8) Βάκα Βασιλική του Γεωργίου, Δικηγόρος



Τρία νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ



Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Σερρών τρία είναι νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο η Αναστασία Γεναρίδου, ο Κώστας Κουρέας και ο Γεώργιος Τάτος. Αντίθετα δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο οι Ιωάννης Κοτζαμπάσης Πανταζή Κωνσταντίνα και Σπέντζου Ευθυμία.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με την σειρά κατάταξης είναι το ακόλουθο: Σαραντίδου Φυλιώ, Παύλος Φαρμάκης, Ζήσης Μανδάνας, Γεναρίδου Αναστασία( Τασούλα), Δίμηζας Πέτρος, Πίσιος Αθανάσιος, Κουρέας Κώστας και Τάτος Γεώργιος.



Το ψηφοδέλτιο της «Ενωσης Κεντρώων»



Ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών Τάσος Μεγαλομύστακας είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ενωσης Κεντρώων στις Σέρρες. Συμμετέχουν επίσης ο τέως δημοτικός σύμβουλος Σερρών Μιχάλης Σαμπάνης.
Το ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι το εξής:Τάσος Μεγαλομύστακας Κυριαζής Κοτάνογλου, Παναγιώτης Γιανγκίδης, Μιχάλης Σαμπάνης, Χρήστος Ίντος, Άνθιμος Ιωαννίδης.
Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο της Ενωσης Κεντρώων ήταν ο Άνθιμος Ιωαννίδης και η Ελένη Λεβεντή.



Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ)



Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ- ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Σερρών το οποίο είναι το ακόλουθο:Ζαχαρίκου Δήμητρα, Παυλίδης Δημήτριος και Σαμαρά Δημήτρα. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 υποψήφιοι ήταν οι Παυλίδης Δημήτριος και η Σαμαρά Δήμητρα.





Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Τέλος το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αποτελείται από τους:
Καρπουτσής Μιχαήλ του Χαραλάμπους , μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σερρών, Τζαχρήστας Αθανάσιος του Βασιλείου, μουσικό και τον Γραβάνη Δημήτριο του Κωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Σερρών.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Πηγή: Σερραϊκόν Θάρρος - Serraikon Tharros [facebook]
Πηγή εικόνας: inewsgr.com
Από το Blogger.