y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Σχέδιο επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων θα παραδώσει στη νέα κυβέρνηση ο νυν υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την πλειονότητα των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή, καταγράφηκε η πρόθεση για την αποκατάσταση των αδικιών που χαρακτηρίζουν τον σημερινό ΕΝΦΙΑ.


Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του νυν υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα έσοδα, κ. Τρύφωνος Αλεξιάδη, που παρέστη στην ημερίδα, ο οποίος ομολόγησε ότι ο ΕΝΦΙΑ, έτσι όπως έχει δομηθεί, «αφήνει αφορολόγητες διάφορες ομάδες ακινήτων, με αποτέλεσμα, προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος, να επιβαρύνονται υπέρμετρα κάποια άλλα ακίνητα, κυρίως τα αστικά. Παράλληλα, τόνισε ότι στο πλαίσιο των ενεργειών, που πραγματοποιεί σήμερα το οικονομικό επιτελείο και θα παραδοθούν στη νέα κυβέρνηση, είναι κι ένα σχέδιο επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων.

Εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του τρόπου εφαρμογής του φόρου των ακινήτων, τονίζοντας ότι στις προθέσεις του κόμματός του, είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ώστε να πληρώνουν περισσότεροι ιδιοκτήτες, προκειμένου η επιβάρυνση να είναι δικαιότερη. Ταυτόχρονα, επανέφερε το ζήτημα της φορολόγησης των ακινήτων που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια Ελληνες επενδυτές, σε χώρες του εξωτερικού, πάντοτε υπό το πρίσμα τυχόν συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολόγησης. Mε τη σειρά του και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης, εφόσον συμμετέχει σε αυτήν και το κόμμα του, θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που εισήγαγε ο ΕΝΦΙΑ, κυρίως σε ό,τι αφορά τον συμπληρωματικό φόρο ακίνητης περιουσίας, που επιβάλλεται στους κατόχους ακινήτων αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 300.000 ευρώ.


Παράλληλα, στην εκδήλωση καταγράφηκε κι ο έκδηλος προβληματισμός των εκπροσώπων των κομμάτων, αναφορικά με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του Ποταμιού, ανέφερε ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε να είναι ακριβής η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, ιδίως σε ό,τι αφορά τα εμπορικά ακίνητα.


Πηγή: kathimerini.gr

Από το Blogger.