Ουρολοίμωξη και μολύνσεις της ουροποιητικής οδού
Συμπτώματα
1. Συχνουρία
2. Πίεση στην ουροδόχο κύστη, αίσθηση ότι θέλεις να ουρήσεις αλλά δεν έρχεται τίποτα (ίσως μόνο 1-2 σταγόνες)
3. Αιματουρία, σκουρόχρωμα ούρα με δυνατή οσμή (όχι απαραίτητο για την ουρολοίμωξη) Προσοχή, γιατί όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια σοβαρής μόλυνσης όπως πυελικής φλεγμονής. Συμβουλέψου γιατρό αν δεν είσαι σίγουρη.
Η ισορροπία της εσωτερικής χλωρίδας ίσως έχει διαταραχτεί.
Πιθανά αίτια μπορεί να είναι το σκούπισμα στην τουαλέτα από πίσω προς τα μπρος, τα νάιλον εσώρουχα, χημικά σαπούνια, στρες, κρύο, πρωκτική διείσδυση συνοδευόμενη από κολπική διείσδυση (χωρίς πρώτα τον καθαρισμό των χεριών, του πέους ή του σεξουαλικού βοηθήματος).
Αντιμετώπιση
Για όσες υποφέρουν συστηματικά από αυτή τη μόλυνση, συνιστάται να πίνουν χυμό από κράνα (cranberries, στην Ελλάδα εισάγεται συσκευασμένος χυμός). Να πίνετε κάθε μία ώρα ένα μεγάλο ποτήρι με την έναρξη των συμπτωμάτων. Πιθανό να σταματήσει μετά από λίγες ώρες. Πιες προληπτικά ακόμα 2 φορές την ημέρα από ένα μεγάλο ποτήρι. Αν ο χυμός είναι φρέσκος, μπορεί να πέσει βαρύς για το στομάχι, οπότε αραίωσέ τον με νερό.
Αντί για κράνα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρκτοστάφυλο σε τσάι ή βάμμα ή κάψουλα. Μπορεί να σου δημιουργεί την αίσθηση ότι η κύστη σου πάει να σπάσει, αλλά η μόλυνση σταματάει στα σίγουρα.
Αν έχεις στη διάθεσή σου μόνο νερό, πίνε κάθε ώρα ένα μεγάλο ποτήρι και αργότερα τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.
ΟΧΙ στην κατανάλωση όξινων τροφών!
Μπορείς να βοηθήσεις την κατάστασή σου με την κατανάλωση πολλών φρούτων, αμυγδάλων, κρεμμυδιών, παντζαριών και κριθαριού. Απόφυγε τον καφέ, το μαύρο τσάι, το κρέας, το λευκό αλεύρι, τη ζάχαρη και τα ξινά όπως τα πορτοκάλια.
Πάρε συμπληρωματικά κάψουλες υδραστίδας επί 2 εβδομάδες και, αν χρειαστεί, βαλεριάνα σε κάψουλες ή βάμμα, καθώς προκαλεί ηρεμία.
>> Οτιδήποτε αναφέρεται εδώ ΔΕΝ αποτελεί μονομερές, καθολικό τρόπο αντιμετώπισης και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την διάγνωση και επίσκεψη του ιατρού σας.
Επιμέλεια: SerresLand K Gr
Πηγή: enallaxnews.gr | Το διαβάσαμε εδώ