y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές θα συμμετάσχουν στο 11ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα στο νέο κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης.


ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΝΤΙΟΙ, 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΩΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

"Το φεστιβάλ, που αναμένεται να παρακολουθήσουν φέτος πάνω από πέντε χιλιάδες θεατές, είναι αφιερωμένο στον Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, τον Πόντιο ακαδημαϊκό διεθνούς βεληνεκούς που ασχολήθηκε πρώτος με το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης, με αφορμή σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τοπαλίδης αναφέρθηκε όμως και στον Ιωάννη Πασχαλίδη, σε μια μεγάλη πολιτική μορφή του προηγούμενου αιώνα, όπως είπε, με μεγάλους κοινωνικούς αγώνες για την ομαλή ένταξη των ποντίων και μικρασιατών προσφύγων στον ελληνικό κοινωνικό κορμό. "Το φεστιβάλ είναι σημείο αναφοράς στα ποντιακά δρώμενα, είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους και σαφώς και δεν μπορεί παρά να έχει πολιτικό μήνυμα για την γενοκτονία και τις διεκδικήσεις του οργανωμένου ποντιακού χώρου" πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, στο φεστιβάλ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας "οι Πόντιοι έχουν την ευαισθησία και μπορούνε να αντιληφθούν το δράμα που βιώνουν οι σύγχρονοι πρόσφυγες".


Πηγή: nooz.gr
Από το Blogger.