y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Φύλλο κρέπας γεμιστό με γιαούρτι light και φρέσκια φρουτοσαλάτα μαζί με νιφάδες Βρώμης και μέλι για απόλυτη απόλαυση.

Συνταγές - Κρέπες με νιφάδες βρώμης

Υλικά

  •     1 μήλο Smith πράσινο κομμένο σε ψιλούς κύβους
  •     1 πορτοκάλι κομμένο σε μέτριους κύβους
  •     1 αχλάδι κομμένο σε μέτριους κύβους
  •     1 μπανάνα κομμένη σε μέτριες φέτες
  •     2 γιαούρτια light 2%
  •     4-6 κουτ. σούπας Quaker (1 κουταλιά για κάθε κρέπα)
  •     Υλικά για την κρέπα: 500 γρ. γάλα φρέσκο
  •     350 γρ. αλεύρι
  •     3 αυγά
  •     3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

 1  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με μίξερ ή με χτυπητήρι, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα

 2  Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι και λιπάνετέ το με μαργαρίνη ή ηλιέλαιο

 3  Ρίξτε το μείγμα της κρέπας στο κέντρο του τηγανιού με μια βαθιά κουτάλα σούπας και με μικρές κινήσεις του χεριού σας, απλώστε το σχηματίζοντας μικρούς δίσκους. * Ψήστε έως ότου ροδοκοκκινήσει η κάτω πλευρά. Στη συνέχεια με μία τσιμπίδα – σπάτουλα γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά

 4  Ακουμπήστε την κρέπα σε χαρτί κουζίνας

 5  Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο χυλός

 6  Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα ψιλοκομμένα φρούτα μαζί με το γιαούρτι και το Quaker και ανακατέψτε ελαφρά

 7  Ρίξτε τη γέμιση στο κέντρο της κάθε κρέπας, διπλώστε στη μέση, περιχύστε με μέλι και πουδράρετε με λίγο Quaker

Καλή σας όρεξη! Στείλτε μας μια συνταγή και δείτε την να ανεβαίνει με το δικό σας όνομα.

Δείτε επίσης: Μηλόπιτα ανάποδη της Ελένης

Πηγή: vita.gr
Από το Blogger.