y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωϋσιάδης, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν λίγες ημέρες, διαβεβαίωνε τους αγρότες που καλλιέργησαν στις περιοχές που είχαν πλημμυρίσει τον περασμένο Μάρτιο, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να επαναληφθεί το φαινόμενο. Φανταστείτε την έκπληξη που ένιωσαν αγρότες της Μαυροθάλασσας, όταν ξημερώματα της Παρασκευής (16/10), αντίκρισαν τα χωράφια τους στη ζώνη των 500μ, να έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ,

Σύμφωνα με έρευνά μας «κάποιοι» (ποιοί;;;) έδωσαν εντολή ν’ ανοίξουν τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνης το βράδυ της Πέμπτης, μην υπολογίζοντας πως οι εργασίες επι των αναχωμάτων δεν είχαν ολοκληρωθεί, ή εκτίμησαν, εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, ότι «λίγη» παραπάνω ποσότητα νερού δεν θα έκανε … ζημιά!

Αποτέλεσμα, καθώς οι εργασίες ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη, τα αναχώματα από την άλλη πλευρά που εργάζεται η Τεχνική εταιρία που ανέλαβε το έργο της αποκατάστασης, να μην αντέξουν τον όγκο του νερού και να δημιουργηθούν ρήγματα, τα οποία οδήγησαν τα νερά στα καλλιεργημένα χωράφια στη ζώνη των 500μ.

Τα αντλιοστάσια πήραν μπροστά (για καλή τυχη των αγροτών δούλευαν), ενω κινητοποιήθηκαν χωματουργικά μηχανήματα  και προσπάθησαν να περιορίσουν τη ζημιά.

Γεννάται επιτακτικά επομένως, άμεσα η ανάγκη, να τεθεί ένας φορέας που θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των νερών της λίμνης Κερκίνης, ώστε να μην επαναλαμβάνονται φαινόμενα «ασυνεννοησίας»  που και ζημιά στη παραγωγή προκαλούν και αφήνουν τους πολιτικούς, έκθετους των δηλώσεών τους.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.