Περιγραφή: Ενάς διαφορετικός τρόπος να κάνουμε τη μελιτζανα, καταλήγει σε μια πολύ δροσερή και νοστιμη σαλάτα, συνοδευτικό, μεζεδάκι.
Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομματάκια (δεν αφαιρούμε τη φλουδα).
2. Τις ψηνουμε στο φούρνο με λιγο λαδάκι και αλατι, εως ότου ψηθούν καλα και πάρουν χρώμα, μιση ώρα σίγουρα (μην τις τηγανισετε, θα τραβηξουν πολυ λαδι και θα γίνουν πολύ βαριές)
3. Τις βαζουμε σε ενα ταπερ ή άλλο σκεύος για ψυγείο και ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα, πιπεριες, φετα, μαϊντανο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξύδι, ανακατευουμε καλά και αφηνουμε στο ψυγειο να ποτισουν τα υλικά και να δέσουν.
Δείτε επίσης: Μηλόπιτα ανάποδη της Ελένης | Κρέπες με νιφάδες βρώμης
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ: sintagespareas.gr
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μελιτζάνες μέτριες
- φέτα σε μικρά κυβάκια
- 1-2 πράσινες πιπεριές
- 1-2 κόκκινες πιπεριές (είτε φρέσκια είτε ψητη σε βαζάκι)
- μαϊντανό
- φρέσκο κρεμμυδακι (προεραιτικά)
- λάδι
- ξύδι
- αλάτι-πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
2. Τις ψηνουμε στο φούρνο με λιγο λαδάκι και αλατι, εως ότου ψηθούν καλα και πάρουν χρώμα, μιση ώρα σίγουρα (μην τις τηγανισετε, θα τραβηξουν πολυ λαδι και θα γίνουν πολύ βαριές)
3. Τις βαζουμε σε ενα ταπερ ή άλλο σκεύος για ψυγείο και ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα, πιπεριες, φετα, μαϊντανο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξύδι, ανακατευουμε καλά και αφηνουμε στο ψυγειο να ποτισουν τα υλικά και να δέσουν.
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ: sintagespareas.gr