y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ιδιαίτερα καυστική υπήρξε η κ. Αραμπατζή τόσο απέναντι στον Πρωθυπουργό, όσο και στον αρμόδιο Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την παντελή ανυπαρξία ισοδυνάμων ή εναλλακτικών απέναντι στο φοροεπιδρομικό και εισφοροεισπρακτικό πακέτο μέτρων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει τελικά για τους πολύπαθους αγρότες.

ΣΕΡΡΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,

Υπενθύμισε δε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή, που χάρη στην αντίστασή της κατά την ψήφιση της συμφωνίας το καλοκαίρι, απέτρεψε τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, εξαναγκάζοντάς την στην ουσία να αποσύρει το συγκεκριμένο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων για τους αγρότες προς εξεύρεση ισοδυνάμων τον Οκτώβριο. Τελικώς βέβαια, όπως τόνισε η κ. Αραμπατζή, ο βαρύς λογαριασμός για τους αγρότες έρχεται από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το πλήγμα, που θα επιφέρει στον πολύπαθο αγροτοκτηνοτροφικό τομέα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα «κομπογιαννίτικα αντίδοτα», που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

7 μήνες το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ολοκλήρωσε τα απαραίτητα για την πληρωμή, σχέδια βόσκησης της χώρας

Θεώρησε δε απαξιωτικό για τον πρωτογενή τομέα, από ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού, μόλις μιάμιση παράγραφος να αφιερώνεται από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι πολιτικά απρεπές να εξαπατά ο κ. Τσίπρας τους αγρότες μιλώντας για τα 20 δις της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που ήταν ήδη διασφαλισμένα από την προηγούμενη Κυβέρνηση εδώ και 16 μήνες, χρήματα, πού όπως ανέφερε παραδοθήκαν αλώβητα στον αγροτικό κόσμο ενώ τώρα θα υποστούν τη βάσσανο της φορολόγησης από την τροπολογία Βαλαβάνη για την φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων. Έθεσε μάλιστα και το μείζον θέμα της μη έγκαιρης καταβολής, για πρώτη φορά στα χρονικά, των κοινοτικών επιδοτήσεων ύψους 2 δις ευρώ, εξ αιτίας της απόλυτης ακυβερνησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που 7 μήνες δεν ολοκλήρωσε τα απαραίτητα για την πληρωμή, σχέδια βόσκησης της χώρας.

Πηγή: agrotes.eu
Από το Blogger.