y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Θερμό επεισόδιο έξω από την αίθουσα που διεξάγεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη για τις προθέσεις Τσίπρα για το ασφαλιστικό και για τα όσα θα έλεγε στο συμβούλιο.

Ενώ η Όλα Γεροβασίλη ενημέρωνε λοιπόν τους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Κουμουτσάκος παρενέβη, θεωρώντας θεσμικό ατόπημα τη διαδικασία και, όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, έλαβαν χώρα οι ακόλουθες στιχομυθίες:

«Πριν τρία λεπτά η ξεκίνησε το συμβούλιο, αυτό που κάνετε είναι θεσμικό ατόπημα και υπονομεύει την ίδια τη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών» φέρεται να είπε στην κυβερνητική εκπρόσωπο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ που συνοδεύει τον υπηρεσιακό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η κ. Γεροβασίλη έμεινε άναυδη από όσα της είπε ο κ. Κουμουτσάκος, για να παρέμβει τότε ο δημοσιογραφικά πολύπειρος Τέρενς Κουϊκ, λέγοντας προς τον κ. Κουμουτσάκο: «Τι είναι αυτά κύριε Κουμουτσάκο; Εμποδίζετε την ενημέρωση των δημοσιογράφων;». «Εγώ δεν εμποδίζω τίποτα να ρωτούν οι δημοσιογράφοι, οι απαντήσεις που δίνονται είναι το θέμα», απάντησε σε επίσης έντονο ύφος ο κ. Κουμουτσάκος

Ο κ. Χρήστιδης του ΠΑΣΟΚ: «Ότι έχουμε να συζητήσουμε για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Ειδικά για αυτό ότι πρόβλημα έχει προκύψει, έχει προκύψει από την δεκάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν θα μπούμε στην ουσία της συζήτησης.»

Ο κ. Καρρας της ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είπε: «Διαψεύδουμε σενάρια ότι η ένωση κεντρώων είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την
κυβέρνηση. Εμείς έχουμε μιλήσει για οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες. Υπάρχουν τα 9 σημεία και είμαστε διαθέσιμοι σε διάλογο για αυτά.»

Το επεισόδιο τελείωσε με την Ολγα Γεροβασίλη να υποστηρίζει «ότι εγώ ενημέρωσα για τα ήδη εξαγγελθέντα. Η ενημέρωση είναι στα καθήκοντά μου και αυτό έκανα και θα κάνω. Δεν υπάρχει θέμα χαλιναγώγησης δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και δεν θα το έκανα».

Πηγή: koolnews.gr
Από το Blogger.