y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για τις εκπομπές αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κρούει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO), σημειώνοντας την αναγκαιότητα “να δράσουμε τώρα”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Γραφικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Ηνωμένα Έθνη δείχνουν πως τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου αερίου που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αυξάνονται σταθερά προς το επίπεδο των 400 μερών ανά εκατομμύριο (ppm), καταγράφοντας κάθε χρόνο ένα νέο ρεκόρ αφότου ξεκίνησαν αξιόπιστες καταγραφές το 1984.

"Σημαίνει πιο υψηλές παγκόσμιες θερμοκρασίες, πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως καύσωνες και πλημμύρες, λιώσιμο πάγων, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και αυξημένη οξύτητα των ωκεανών. Αυτό συμβαίνει τώρα και κινούμαστε προς μια αχαρτογράφητη περιοχή με τρομακτική ταχύτητα", αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του WMO Μισέλ Ζαρό.

Η επιτροπή του ΟΗΕ που αποτελείται από ειδικούς στο κλίμα επιστήμονες εκτιμά πως οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου και πρωτοξειδίου του αζώτου βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και τουλάχιστον 800.000 χρόνια.

Πηγή: megatv.com
Από το Blogger.