y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Μία ξεχωριστή πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 10/11 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών οι οποίοι με την συνοδεία των μουσικών τους οργάνων «τα έψαλλαν με τα μουσικής» στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας το αυτονόητο μία «αξιοπρεπής δωρεάν μουσική παιδεία».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,
Οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Σερρών, οι μαθητές πραγματοποίησαν μία στάση στο Διοικητήριο όπου παίζοντας μουσική ενημέρωσαν τους Σερραίους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική τους μονάδας.

Όπως μας δήλωσε η μαθήτρια-Πρόεδρος 15μελους του Μουσικού Σχολείου Βιβή Κυριακίδου το μουσικό σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης εκπαιδευτικών μουσικής αγωγής, έλλειψη πόρων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μερίδα των μαθητών αναγκάζεται να πληρώνει εισιτήριο για να μετακινηθεί από και προς την μονάδα: «Έχουμε έλλειψη καθηγητών μουσικής δεν μπορούμε να κάνουμε τα ωράρια μας οι μαθητές έχουμε πάρα πολλά κενά. Ήρθαμε σε αυτό το ιδιαίτερο σχολείο για να μάθουμε μουσική κάτι το οποίο δεν μας το παρέχουν, δεν στέλνουν μουσικούς. Δεύτερον είναι η πιστοποίηση των μουσικών μας γνώσεων, αποφοιτούμε και δεν μας δίνουν ένα χαρτί που να πιστοποιεί πως ξέρουμε μουσική, περνάμε έξι χρόνια σε αυτό το σχολείο και δεν μας το πιστοποιούν. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με πετρέλαιο, ο Δήμος μας έβαλε λίγο αλλά θα διαρκέσει για μερικές εβδομάδες, κάτι που θα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί το σχολείο είναι μεγάλο περνάμε τόσες ώρες μέσα στο σχολείο και δεν ζεσταινόμαστε.

Ζητούμε δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, υπάρχουν παιδιά που μετακινούνται με το ΚΤΕΑΛ και πληρώνουν εισιτήριο κάτι που απαγορεύεται γιατί ο Νόμος επιτρέπει την δωρεάν μετακίνηση. Αν δεν κάνουμε κάτι δεν θα ασχοληθούν με το πρόβλημά μας».

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.