Δείτε εδώ το βιβλίο του Χρήστου Μαντίδη με τίτλο "Ο Χρήστος Μαντίδης Αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι " |
Μουλιάστε αποβραδίς 1 ποτήρι γίγαντες. Ξεπλύντε τους πολύ καλά και βράστε τους σε μπόλικο νερό 30 λεπτά. Αφήστε τους μέσα στο νερό τους να χλιαρύνουν. Στραγγίστε τους πετώντας το νερό. Σοτάρετε σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 λεπτά. Ρίξτε 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, 1 κοφτή κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι, 5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια και 1 κουταλάκι κύμινο. Προσθέστε τους μισοβρασμένους γίγαντες, λίγο μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήστε το πάνω στη φωτιά, μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αδειάστε το σύνολο σε μαντεμένιο βαρύ σκεύος με καπάκι και ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών Κελσίου 1 ώρα και 15 λεπτά. Σε αυτή τη φάση θα έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους. Σερβίρετε τους ιδανικά με σταμναγκάθι ή άλλα χόρτα βρασμένα με λάδι και λεμόνι.
Του Χρήστου Μαντίδη
Επιμέλεια: SerresLand Team
Κάντε like στις σελίδες που διαχειρίζεται ο Χρήστος Μαντίδης στο facebook