|
Δείτε εδώ το βιβλίο του Χρήστου Μαντίδη
με τίτλο "Ο Χρήστος Μαντίδης Αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι "
|
Πλένετε καλά το καθαρισμένο ψάρι (βάρους 900 γραμμ.) και το αλατίζετε μέσα έξω πολύ καλά. Το αφήνετε να στραγγίσει. Το βάζετε στο ταψί. Το καλύπτετε με φέτες 1 ντομάτας ώριμης και το πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αραδιάζετε τριγύρω 900 γραμμ μανιτάρια πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνετε το φαγητό με 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού. Ρίχνετε 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένο και 4 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε καλά τα μανιτάρια και τα στρώνετε όμορφα γύρω απο το ψάρι. Ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου 50 λεπτά.
Του Χρήστου Μαντίδη
Επιμέλεια: SerresLand Team
Κάντε like στις σελίδες που διαχειρίζεται ο Χρήστος Μαντίδης στο facebook