y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στις 7-8 Νοεμβρίου 2015 στο TEI Αθήνας διοργανώνεται η FOSSCOMM 2015, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στη Ελλάδα.

Το Fosscomm 2015 για τις «ανοιχτές» τεχνολογίες, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΛΑΜΙΑ

H Fosscomm οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, και συμμετέχουν σε αυτή κοινότητες, προγραμματιστές και εταιρείες που ασχολούνται με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στη Fosscomm συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 500 σύνεδροι. Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί συνολικά 7 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες, Αθήνα και Λαμία αντίστοιχα.

Φέτος η Fosscomm θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου, στο ΤΕΙ Αθήνας και θα περιλαμβάνει πάνω από 50 ομιλίες και 15 εργαστήρια (workshops) σε θέματα Ανοιχτού λογισμικού, Ανοιχτού περιεχομένου, Ανοιχτών δεδομένων, Ανοιχτών τεχνολογιών, Ανοιχτής σχεδίασης και Ανοιχτών αδειών. Θα συγκεντρωθούν μέλη από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το χώρο των κοινών, τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού, τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών, τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού και όσοι ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον ανοιχτό κώδικα και τις ανοιχτές τεχνολογίες.

eellakΣτη FOSSCOMM μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες του προέδρου της ΕΕΛ/ΛΑΚ Διομήδη Σπινέλλη για την ιστορία του αποθετηρίου του UNIX, του Νεκτάριου Κοζύρη,  αντιπροέδρου της ΕΕΛ/ΛΑΚ, για την ιστορία του virtualization, τις παρουσιάσεις και τα workshops του HELLUG και του GreekLug για το ανοιχτό λογισμικό και της ελληνικής κοινότητας της Wikipedia για τους τρόπους χρήσης και εμπλουτισμού της wikipedia.

Στο πλαίσιο των ανοιχτών τεχνολογιών ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έργα των Μονάδας Αριστείας για το Wearable arduino, το DIYiotCar και το Dronelifeguard. Στην θεματική ενότητα της Ανοιχτής σχεδίασης αξίζει να δείτε τα έργα του Wifi-Seat , το Ένα παγκάκι μες στην πόλη, τις παρουσιάσεις του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της ΑΣΚΤ «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» και την παρουσίαση του HackTheBook από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Αν σας ενδιαφέρουν τα  ανοιχτά δεδομένα δεν πρέπει να χάσετε την παρουσίαση της Κατερίνας Λενάκη για την  Ανοιχτή πρόσβαση και τα Ανοιχτά Δεδομένα στην Ανώτατη Εκπαίδευση  και του Μιχάλη Πετυχάκη για τα ανοικτά APIs,  ενώ από το χώρο των Ανοιχτών αδειών  πρέπει να παρακολουθήσετε τις ομιλίες για τις πατέντες και τον Ανοικτό κώδικα από το Pappas IP Law, και την παρουσίαση για την GPL και τις άδειες creative commons από την Έλενα Σπυροπούλου.

Από τα έργα ανοιχτού λογισμικού αναφέρονται ενδεικτικά οι παρουσιάσεις των εφαρμογών: Ιχνηλασιμότητας Ελαιολάδου,  Πρόγνωσης του καιρού, Βοηθητικών τεχνολογιών για άτομα με προβλήματα όρασης, την πλατφόρμα  Woocommerce για ηλεκτρονικές πληρωμές και το project slic3r για 3D εκτυπωτές.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της FOSSCOMM 2015 και μπορείτε να εγγραφείτε για να την παρακολουθήσετε δωρεάν εδώ.

Πηγή: techpress.gr
Από το Blogger.