y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η υπόθεση των πόθεν έσχες υπουργών (του Γ. Σταθάκη και του Αλ. Φλαμπουράρη) αλλά και 19 πρώην βουλευτών βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστούν και άλλες περιπτώσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε το θέμα του «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας να παραπεμφθεί στους ορκωτούς λογιστές, στους οποίους έχει δοθεί το ελεύθερο να αξιοποιήσουν όλα τα ερευνητικά εργαλεία που προβλέπει η νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για να ελεγχθούν -σύμφωνα με πληροφορίες- αποκλίσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και συμμετοχή σε ακίνητα (το προηγούμενο διάστημα είχε συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής το θέμα με το ένα εκατομμύριο).

Αναφερόμενος στο θέμα ο Γ. Σταθάκης σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς».

Και συνεχίζει επισημαίνοντας «ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014». Από την πλευρά της κυβέρνησης το σχόλιο ήταν «έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Δεν υπάρχει θέμα. Ολα διερευνώνται».

Επίσης κατά προτεραιότητα θα εξετάσουν οι ορκωτοί λογιστές την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Αλ. Φλαμπουράρη, όπως αποφασίστηκε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου για να συζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες τα «πόθεν έσχες» του Γκ. Χαρδούβελη, του Στ. Παπασταύρου και του Αλ. Μητρόπουλου.

Από την ενημέρωση που έκανε χθες ο Γ. Βαρεμένος η επιτροπή το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει επιπρόσθετα στοιχεία από περίπου 40 υπόχρεους που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν στοιχεία του «πόθεν έσχες» που είχαν καταθέσει.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έντεκα πρώην βουλευτές παραπέμπονται στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικές τους εκκρεμότητες και άλλοι οκτώ επειδή δεν είχαν καταθέσει καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Θέμα υπήρξε και για έναν νυν βουλευτή, που αρχικά δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες», το οποίο υπέβαλε στην πορεία και τώρα εξετάζονται φορολογικά θέματα

Επίσης οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ανθόπουλος και Αριστείδης Τσιπλάκος θα κληθούν να δώσουν τα ποσά των 1.850.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντιστοίχως, καθώς δεν μπόρεσαν να τα δικαιολογήσουν. Τέλος υπήρξε απαλλακτική εισήγηση της επιτροπής που ασχολείται με τα «πόθεν έσχες» για την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, όπου διερευνήθηκε θέμα οφ σορ στην Κύπρο.

Πηγή: ethnos.gr | Δείτε εδώ
Από το Blogger.