y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στην ανάπλαση της πλατείας του Δημαρχείου στη Νιγρίτα προχωρά η δημοτική αρχή, μετά από χρόνια συζητήσεων, διαφωνιών και διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία.Την άνοιξη ξεκινούν τα έργα ανάπλασης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΝΙΓΡΙΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
«Έπρεπε κάποτε η Νιγρίτα να αποκτήσει μια νέα πλατεία» δήλωσε η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα και εμφανίστηκε αισιόδοξη πως στις αρχές της άνοιξης θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όπως εξήγησε, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης και αναδείχθηκε ο ανάδοχος, οπότε τώρα ξεκινά η περίοδος για την υποβολή ενστάσεων και μετά το επόμενο δίμηνο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση.

Για την ανάπλαση, η παρούσα δημοτική αρχή ανέσυρε από το συρτάρι μία πρόταση μελέτης η οποία είχε εκπονηθεί επί θητείας Αγγελικής Μήκα και την επικαιροποίησε, εντάσσοντας σ’ αυτή μελέτες ύδρευσης – αποχέτευσης, αλλά και κυκλοφοριακές. Έτσι, με την εφαρμογή της θα αλλάξει όψη η πλατεία Δημαρχείου από τα σκαλιά του κτηρίου μέχρι και τον κεντρικό δρόμο της πόλης, εκεί που βρίσκεται η εξέδρα των Γερακινείων, η οποία θα καθαιρεθεί και θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος.

Το έργο

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, η μελέτη είναι προϋπολογισμού 810.000,00 €.

Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2015, ενώ η πίστωση προέρχεται από Σ.Α.Τ.Α προηγούμενων ετών και υπόλοιπο του “ΘΗΣΕΑΣ” Νιγρίτας προηγούμενων ετών (803.023,32 € από Σ.Α.Τ.Α προηγούμενων ετών και 6.976,68 € από υπόλοιπο ΘΗΣΕΑΣ Νιγρίτας προηγούμενων ετών).

Η μελέτη συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κοινοχρήστου χώρου πέριξ του Δημοτικού Μεγάρου που υλοποιήθηκε από την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Χρύσα Αφεντούλη, βάσει της υπ’ αριθ. 3/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί ανάθεσης παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου. Τα σχέδια της μελέτης έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε Σερρών, σύμφωνα με το υπ. αριθ. 8/16-4-2014 πρακτικό του.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου προβλέπεται η αναβάθμιση του χώρου της πλατείας μπροστά στο Δημαρχείο και της περιοχής περιμετρικά αυτού και συγκεκριμένα:
  • της πλατείας Μπογατσοπούλου και των γύρω οδών
  • των τριών πεζοδρόμων Βορειοανατολικά του Δημαρχείου και συγκεκριμένα τμημάτων των οδών Νίκης και 28ης Οκτωβρίου και της οδού στη δυτική πλευρά του Ο.Τ 7α μεταξύ των οδών Νίκης και 28ης Οκτωβρίου
  • του πεζοδρομίου επί της οδού Ηρώων παραπλεύρως του Δημαρχείου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φιλικής Εταιρείας και Γαρδίκα, με τη διαπλάτυνση αυτού
  • του πεζοδρομίου απέναντι από την πλατεία Μπογατσοπούλου στο τμήμα μεταξύ των οδών Γαρδίκα και Καραμανλή, με τη διαπλάτυνση αυτού
Κατά την υλοποίηση του έργου θα τοποθετηθούν και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης (βάσει των μελετών που διαθέτει ο Δήμος) εντός της περιοχής που αφορά η ανάπλαση, προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές κατά την υλοποίηση μελλοντικά των έργων της αποχέτευσης ακαθάρτων και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Νιγρίτας στην ανάπλαση της πλατείας που θα έχει ήδη υλοποιηθεί. Τα στοιχεία για την προμέτρηση και τον προϋπολογισμό των απαιτούμενων εργασιών λήφθηκαν από την υδραυλική μελέτη η οποία εκπονήθηκε και υποβλήθηκε στο Δήμο στα πλαίσια υλοποίησης της μελέτης “Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και ανακατασκευής ΕΕΛ οικισμών Νιγρίτας και Τερπνής Δήμου Βισαλτίας” και από την εγκεκριμένη με αριθμό 9/2006 μελέτη του έργου “Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δ.Δ. Δήμου Νιγρίτας”.

Επίσης με την υλοποίηση του έργου θα καθαιρεθεί η σημερινή υπάρχουσα εξέδρα (εξέδρα Γερακινείων) στο σύνολό της και θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος (round-about) σύμφωνα με το σχέδιο της πρότασης για την ορθότερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο χώρο της πλατείας.

Πηγή: sertharros.gr | Δείτε εδώ
Από το Blogger.