y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Σερρών το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.

ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ,

Στο περιθώριο της συνεδρίασης και ενώ ήταν άγνωστη η εξέλιξη της ματαίωσης της ο πρόεδρος ΕΒΕ Σερρών Χρήστος Μέγκλας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο επίμαχο θέμα που θα απασχολούσε την προγραμματισμένη συνεδρίαση και αφορούσε την προσεπίκληση της εταιρίας με τη επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά του Επιμελητηρίου Σερρών που θα συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2016 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Σερρών για το Συνέδριο Γαστρονομίας Σερρών που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Μαϊου 2009.Ο πρόεδρος του κορυφαίου οικονομικού οργάνου του Νομού Χρήστος Μέγκλας ανέφερε ότι το θέμα αφορά μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη διοίκηση.«Αφορά ένα ποσό δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ από το συνέδριο Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε το 2009. Δεν πληρώθηκε το ποσό αυτό σε ξενοδοχείο της πόλης για φιλοξενία και γεύματα.Ο ΟΠΕ δεν πλήρωσε τιμολόγιο προς την ξενοδοχειακή μονάδα και η τελευταία στρέφεται εναντίον του Επιμελητηρίου Σερρών για να πάρει τα χρήματα της.Εμείς προασπίζουμε τα συμφέροντα του ΕΒΕΣ αφού δεν υπάρχει τιμολόγιο προς το εμάς αλλά προς τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών. Είχε γίνει συμφωνία από αυτά που πληροφορήθηκα ένα ποσό να πληρωθεί από το Επιμελητήριο και ένα άλλο από τον ΟΠΕ ο οποίος δεν αναγνώρισε την συμφωνία. Προσπαθούμε με τον νομικό μας σύμβουλο κ. Σπυρόπουλο να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον ΟΠΕ με έγγραφο για την δίκη και το ποσό που ζητούν να πληρώσει το Επιμελητήριο Σερρών» ανέφερε ο Χρήστος Μέγκλας επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του ΕΒΕΣ έχει ενημερωθεί και από τον επιχειρηματία στον οποίο οφείλονται το ποσό των 17 χιλιάδων ευρώ. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ και ύστερα από ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι η προηγούμενη διοίκηση άφησε πολλές ανοιχτές πληγές στη σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου.

«Πρώτα από όλα υπήρχε αρνητικό ταμείο ύψους 360 χιλιάδων ευρώ που ευτυχώς καλύφθηκε. Δυστυχώς όμως ζούμε σε χαλεπούς καιρούς για τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο,οι επιχειρήσεις μειώθηκαν, οι συνδρομές είναι χαμηλές, παρόλα αυτά η οικονομική κατάσταση του ΕΒΕΣ είναι καλή, δεν χρωστάμε πουθενά και στο διάστημα αυτό προβήκαμε στην αγορά ενός διαμερίσματος.Τα καταφέρνουμε επιστρατεύοντας τον εθελοντισμό και αναπτύσουμε δράσεις μικρού κόστους, όπως η δράση των Χριστουγέννων που στηρίζονται στις προσφορές των επαγγελματιών και τη δράση στις 28 Δεκεμβρίου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα που διοργανώνεται από κοινού με την ΑΝΕΣΕΡ» τόνισε ο Χ. Μέγκλας.

Με την κατάθεση μου θα διαλευκάνω την υπόθεση

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΕΒΕΣ Χρήστο Μέγκλα το μέλος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπαλίτης ο οποίος το 2009 ασκούσε καθήκοντα οικονομικού επόπτη  στη  διοίκηση Δρογαλά δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ.

«Όταν διοργανώθηκε το φεστιβάλ Γαστρονομίας προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε χορηγίες. Ο ΟΠΕ είχε αναλάβει προφορικά να φιλοξενήσει κάποιες αποστολές από την Γερμανία. Ο ΟΠΕ έκλεισε τα δωμάτια για να φιλοξενηθούν οι γερμανικές αποστολές για να δούν τα σερραϊκά προϊοντα. Κόπηκαν τα τιμολόγια από το ξενοδοχείο στον ΟΠΕ και ο τότε πρόεδρος έβαλε τα τιμολόγια σε ένα συρτάρι και δεν τα ανέφερε πουθενά.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009 ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕ δεν αναγνώρισε τα τιμολόγια και έτσι τώρα η ξενοδοχειακή μονάδα στρέφεται και διεκδικεί τα χρήματα από το ΕΒΕΣ. Νομίζω ότι με την κατάθεση μου στο Δικαστήριο θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Για το οικονομικό άνοιγμα ύψους 360 χιλιάδων που άφησε η προηγούμενη διοίκηση ο Γιάννης Μπαλίτης επικαλέστηκε έκθεση του ορκωτού ελεγκτή ο οποίος όπως υποστήριξε είχε αποφανθεί ότι το μόνο έλλειμα που υπήρχε στο Επιμελητήριο ήταν 42 χιλιάδες απλήρωτα τιμολόγια τα οποία θα πληρωνόταν στις αρχές του νέου έτους όταν το ΕΒΕ θα είχε εισπράξεις. Όλα αυτά έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011 ένα μήνα μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Χρήστο Μέγκλα.

«Μην με ρωτάτε πράγματα για να ξεκινήσω να κάνω αντιπολίτευση στη σημερινή διοίκηση, έχω τρείς μήνες να έρθω σε συνεδρίαση του ΕΒΕΣ. Νομίζω ότι σήμερα βλέπεται την άδεια αίθουσα, συνεδριάσεις δεν πραγματοποιούνται γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Ενδιαφέρον μηδέν. Αυτή είναι η απάντηση μου προς την διοίκηση του Επιμελητηρίου»

Του Δημήτρη Γ. Νάτσιου | Πηγή: sertharos.gr
Από το Blogger.