|
Δείτε εδώ το βιβλίο του Χρήστου Μαντίδη
με τίτλο "Ο Χρήστος Μαντίδης Αναβιώνει το Σερραϊκό Τραπέζι "
|
Ανακατέψτε 1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη (380 ml) με 4 κουταλιές ξύδι καλής ποιότητας, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1 κοφτό κουταλάκι ξερό φασκόμηλο τριμμένο, 1/4 γραμμαρίου κρόκο Κροζάνης, 1 μήλο στάρκιν τριμμένο, 1 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο, 6 γαρίφαλα τριμμένα και αρκετό φρεσκοτριμμμένο μαύρο πιπέρι. Πλύντε καλά 1 κομμάτι χοιρινού λαιμού 1 1/2 κιλού και αφήστε τον, να στραγγίσει. Μαρινάρετε τον στο μίγμα των υλικών που ετοιμάσατε 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο.Βγάλτε τον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο απο το ψυγείο και ψήστε τον σε πήλινο σκεύος σκεπασμένο σε καλά προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών κελσίου 2 ώρες και 30 λεπτά. Περιχύνετε τον κατα διαστήματα με 1/2 φλιτζάνι απο τη μαρινάτα. Ξεσκεπάστε τον και συνεχίστε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Αλατίστε τον. Συμπυκνώστε όση μαρινάτα περίσσεψε, βράζοντας την και περιχύστε τον. Συνοδέψτε τον με σαλάτα απο πρασινάδες, μήλο, χαλούμι και dressing απο πετιμέζι.
Του Χρήστου Μαντίδη
Επιμέλεια: SerresLand Team
Κάντε like στις σελίδες που διαχειρίζεται ο Χρήστος Μαντίδης στο facebook