y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Πυρ ομαδόν κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η μείζων  και η ελάσσων, το βράδυ της Τετάρτης κατά τη λογοδοσία του δημάρχου.

ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ,

Χαρακτηριστικό, ωστόσο είναι ότι από την εκδήλωση λογοδοσίας προχθές έλειπαν όχι μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους και οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων, αλλά κυρίως οι πολίτες των Σερρών. Παρούσα ήταν μόνο η Πρόεδρος του Δ.Διαμερίσματος Σερρών.

“Αλαζονεία και απαξίωση της αντιπολίτευσης”

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν για αλαζονεία και απαξίωση της αντιπολίτευσης από πλευράς της δημοτικής αρχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις απευθείας αναθέσεις που όπως τονίστηκε  γίνονται κατά τρόπο ιδιαίτερα προκλητικό. “Εάν και είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλίδης, καυτηριάζοντας τον τρόπο με τον οποίο στην ουσία ευνοούνται κάποιοι εργολάβοι των Σερρών, ενώ αποκλείονται κάποια άλλol. Στην τοποθέτηση του κ.Μηλίδη απαντήσε ο κ.Γκότσης, υποστηρίζοντας ότι μόνο το 15% των έργων που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή γίνονται με απευθείας αναθέσεις. Υποστήριξε χαρακτηριστικά “οτι στο 1 εκατομμύριο μόνο τα 150 χιλιάρικα” προοριζονται για απ΄ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους!

Μεθοδευμένος ο αποκλεισμός Μιχ.Σωτηρίου

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Στέφανος Φωτιάδης, αναφορικά με το θέμα του αποκλεισμoύ του κ. Μιχάλη Σωτηρίου από το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου. “Είναι ανήκουστο να αποκλείεται, και το δημοτικό συμβούλιο σήμερα να απαρτίζεται από έναν λιγότερο σύμβολο.Φαίνεται πως κάποιους ενοχλεί η παρουσία του κύριου Σωτηρίου” τόνισε ο Στέφανος Φωτιάδης, υπονοώντας ότι μεθοδεύτηκε ο αποκλεισμός του. Στις αιτιάσεις απαντήσε ο κ.Αγγελίδης ότι θα μπορούσαμε σε εφτά (7) μέρες να προσφύγει η παράταξη του και να διεκδικήσει να συμπεριληφθεί ο κ. Σωτηρίου στο Σώμα.

Σύγχυση αρμοδιοτήτων

Από την παράταξη Φωτιάδη στηλιτεύτηκε ιδιαίτερα το γεγονός ακόμη  των προσλήψεων πολλών συμβούλων από τη δημοτική αρχή οι οποίοι κοστίζουν στο σερραϊκό λαό υπέρογκο ποσό σε εποχή κρίσης και λιτότητας. 
Ακόμη έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στον ορισμό εφτά αντιδημάρχων στο σύνολο, γεγονός που όπως είπε ο κ. Φωτιάδης προχθές οδηγεί τελικά στη σύγχυση παραχώρησης των αρμοδιοτήτων και εντέλει στην απραξία παραγωγής έργου.

Πηγή: serresparatiritis.gr | Δείτε εδώ
Από το Blogger.