y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Σήμερα, οι ρυθμοί της ζωής μας γίνονται ολοένα και εντονότεροι, με αποτέλεσμα να αρχίζουν πολύ εύκολα οι “εκπτώσεις” στην καθημερινότητα μας: καταναλώνουμε κακές τροφές, δεν γυμναζόμαστε και γενικότερα απομακρυνόμαστε από τον φυσικό τρόπο ζωής που είναι η κίνηση και η διατροφή με συστατικά που μας προίκισε απλόχερα η φύση και τείνουμε να ξεχνάμε.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,
Πηγή εικόνας: theodysseyonline.com
Κι όμως η στροφή προς τη γυμναστική και την άθληση αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι τόσο απλοί, που είναι πολύ πιθανό ο καθένας από εμάς να έχει αναρωτηθεί γιατί δεν επιλέγει ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής.

Ιδού δέκα λόγοι να ξεκινήσετε να αθλείστε σήμερα κιόλας:

1. Η φυσική κατάσταση. Τα οφέλη της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη παντού και είναι αδιαμφισβήτητα και αποδεδειγμένα σε αμέτρητες κλινικές μελέτες. Από την απλή απώλεια βάρους, μέχρι την πιο εντατική άθληση, ο οργανισμός επωφελείται, ενισχύεται η άμυνα του και ανταπεξέρχεται καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά. Η φυσική κατάσταση είναι ταυτόσημη με την καλή σωματική εμφάνιση, την καλή υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία.

Ξεκινήστε να γυμνάζεστε άμεσα. Από τις πρώτες μέρες θα νιώσετε πιο δυνατοί και ευδιάθετοι και θα χτίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τον οργανισμό και την υγεία σας.

2. Είναι οικονομικό. Κι όμως, στην δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε, το να φορέσουμε ένα  ζευγάρι παπούτσια, μια φόρμα ή ένα σορτσάκι, να γεμίσουμε το τηλέφωνο μας με μουσική που να μας εξιτάρει και να πάρουμε τους δρόμους ή τα βουνά για περπάτημα ή τρέξιμο -τις πιο απλές μορφές άσκησης- είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να γυμναστεί κανείς, να νιώσει ευεξία και να αποφορτιστεί από τη δύσκολη μέρα που πέρασε.

3. Η ευφορία.  Μη το παρεξηγείτε, ισχύει. Οι ενδορφίνες (μια μορφή φυσικού ναρκωτικού που επιδρά στην τόνωση του πνεύματος και την διάθεση) που εκκρίνονται στο σώμα όσων γυμνάζονται είναι τόσο εθιστικές, που έχουν παρατηρηθεί αθλητές με αλλαγές διάθεσης όταν απέχουν από την άθληση για μεγάλο διάστημα. Η ανάταση και η ευφορία που θα νιώθετε μετά από κάθε προπόνηση - άθληση είναι ανεκτίμητη.

4. Καλύτερη σεξουαλική ζωή. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι γυμνάζονται εντατικά, έχουν σεξουαλικές επιδόσεις ανθρώπων πέντε χρόνια μικρότερων. Ειδικότερα, τα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί αποκτούν καλύτερη εικόνα για το σώμα και τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κατ' επέκταση μεγαλύτερη ερωτική διάθεση απέναντι στο σύντροφο τους.

Στην επόμενη επέτειο σας κάντε του/της δώρο αθλητικά ρούχα και παπούτσια!

5. Η επαφή με τη φύση. Ακόμα και αν είστε ο τύπος του γυμναστηρίου, μπορείτε πάντα να βρείτε ευκαιρία να πάρετε τους δρόμους και τα βουνά. Θα γνωρίσετε κάθε γωνιά της πόλης σας που αγνοούσατε, θα περιπλανηθείτε σε κάθε γειτονιά που ποτέ άλλοτε δεν θα περνούσατε. Και φυσικά θα χαθείτε στη φύση, θα αφουγκραστείτε μυρωδιές και ήχους που σε άλλη περίπτωση δεν θα γνωρίζατε και θα γίνετε ένα με το περιβάλλον.

6. Οι νέες γνωριμίες. Τα στάδια είναι γεμάτα κόσμο. Τα βουνά πλέον, επίσης. Για τα γυμναστήρια ούτε λόγος, πλέον με τις προσφορές που έχουν η πολυκοσμία είναι δεδομένη …  για όσους βέβαια,  την αντέχουν. Ο κόσμος που θα γνωρίσετε θα σας δώσει κίνητρο, συμβουλές και παρέα στην προπόνηση. Το να κουράζεσαι έχοντας παρέα, κάνει τη γυμναστική μια ευχάριστη διαδικασία… άλλωστε οι παρέες γράφουν ιστορία!

7. Γυμναστείτε για καλό σκοπό. Οι φιλανθρωπικοί αγώνες αυξάνονται συνέχεια. Το να κάνεις αυτό που αγαπάς και παράλληλα να προσφέρεις βοήθεια εκεί που είναι απαραίτητη, είναι ακόμα ένας λόγος να ενταχθεί η άθληση στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ψάξτε το αθλητικό ημερολόγιο, παντού υπάρχει κάποια διοργάνωση που θα μπορέσετε να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο.

8. Δώρο στον εαυτό σας. Κάνοντας γυμναστική, έχετε χρόνο για τον εαυτό σας. Να ηρεμήσετε, να λύσετε πολλά από τα προβλήματα που σας απασχολούν, να βάλετε τις σκέψεις σας σε τάξη και να διορθώσετε ορισμένα λάθη σας. Θα αποβάλετε την ένταση, θα ξεμουδιάσετε και θα φρεσκάρετε το μυαλό σας, συνεχίζοντας το υπόλοιπο της ημέρας σας με περισσότερο κέφι και ζωντάνια.

9. Θα αλλάξετε τη διατροφή σας. Ο οργανισμός έχει συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες για να βγάλει τη μέρα. Κάνοντας γυμναστική καίγονται πολλές θερμίδες που χρειάζονται αναπλήρωση. Με τον καιρό όσοι γυμνάζονται ανακαλύπτουν ότι το burger που τόσο λαχταρούν δεν βοηθά στην αναπλήρωση της ενέργειας που χρειάζονται, καθώς πλέον ο οργανισμός αποκτά διαφορετικές ανάγκες, περισσότερο υγιεινές. Λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί, υπερτροφές και πηγές βιταμινών μπαίνουν στην καθημερινότητα των αθλουμένων πολύ πιο σύντομα απ' όσο το φαντάζονται με ανεκτίμητα, φυσικά, οφέλη στην υγεία.

10. Για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει ακόμα, βάλτε τα παπούτσια σας και σηκωθείτε από τον καναπέ. Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο.

Θα γυρίσετε στο σπίτι καλύτεροι άνθρωποι. Εγγυημένα!!!

Κείμενο: Θωμάς Δημόπουλος, Υπεύθυνος Φαρμακείου Σωτηρία Βλιώρα, Βόλος, Μαραθωνοδρόμος, δρομέας μεγάλων αποστάσεων
Πηγή: advancehealth.gr
Από το Blogger.