y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στις 30/1/2016 στις 21:00 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το μουσικό έργο «Εννέα Οδοί». 

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΕΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΝΝΕΑ ΟΔΟΙ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ,

Επίκεντρο του είναι η Αμφίπολη και κυρίως τα ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών, ακόμα είναι και ένα είδος «διαμαρτυρίας» για την διακοπή αυτών.  

Το έργο έχει γραφτεί από πέντε συνθέτες:


Νίκη Μανωλίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παπουτσής Κωνσταντίνος, Ματίνα Τζαφέρη και  Αλέξανδρος Χασιώτης.


Γνωρίζοντας του συνθέτες του έργου:

ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΝΙΚΗ

Η ΝΙΚΗ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟ 1977.
ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ -''ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ'', -''ΩΔΙΚΗΣ'', -''ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ'', -''ΕΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ'' ΚΑΙ -''ΦΟΥΓΚΑΣ''.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ''ΣΥΝΘΕΣΗΣ'' ΤΟ 2005.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ''ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ'' ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ''ΠΤΥΧΙΟ''ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ''ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ''
ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΣ ΧΟΡΑΡΧΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΧΟΡΩΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ''ΩΔΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ''.
ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2015 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ FM RECORDS Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ'' ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ.ΤΟ CD ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΡΛΑΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ''ΕΝΝΕΑ ΟΔΟΙ''

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1970.
Το 1980 και σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Σερρών, και τις συνέχισε με την Πίτσιου Μαρία 1984, και αργότερα με την καθηγήτριά της, την Κυρία Βελεκτσίδου, το 1985-86. Για οικογενειακούς λόγους αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του στο πιάνο. 
Η αγάπη του όμως για την μουσική τον ώθησε να ενσωματωθεί σε τοπικό ρόκ συγκρότημα, από τον Αυγ. Του 1992 ως και τον Δεκ του 1994, όπου κάνανε πολλές συναυλίες στις Σέρρες, αλλά και στην Δράμα, και τα Γιαννιτσά. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τότε 2 ντέμο όπου ο Γιάννης Παπαδόπουλος συμμετείχε καθοριστικά στην σύνθεση 2 τραγουδιών. Το «Queen of Georgia» και το «Just fooling around».
Το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιών «Home composed song contest 2014» όπου καtέλαβε την 4η θέση με το οργανικό τραγούδι του «Hellas in Time»
Τώρα ασχολείται με τις συνθέσεις οργανικών κομματιών, και συνεχίζει τις σπουδές του στην αρμονία με τον καθηγητή Χρήστο Ευστρ. Δημάκη.

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής γεννήθηκε στις Σέρρες το 1977. Από μικρός αγάπησε την μουσική και ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο ( με καθηγήτρια την Ρίτα Βασιλειάδου) βιολί (με καθηγήτρια την Ελένη Αμανατίδου), θεωρητικά αρμονία, ενοργάνωση και αντίστιξη (με καθηγητή τον συνθέτη Χ. Δημάκη, Ωδείο Τσακάλωφ Ιωαννίνων). Ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας του ομίλου Ορφέα Σερρών και αργότερα της χορωδίας ενηλίκων. Από τα 16 του χρόνια άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια και να συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Το 1998 συνεργάστηκε με το τοπικό θέατρο των Σερρών και έκανε την μουσική επένδυσε σε δυο θεατρικές παραστάσεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η μουσική δραστηριότητα του Κωνσταντίνου μπαίνει σε δεύτερο πλάνο καθώς μεσολαβούν σπουδές στον τομέα της υγείας και εργασία σε Ιταλία και Κύπρο. Στα τέλη του 2006 επιστρέφει μόνιμα στις Σέρρες και δραστηριοποιείται ξανά μουσικά. Το 2011 και το 2012 συμμετείχε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό σύνθεσης και τραγουδιού όπου κατέλαβε την 8ή και 2ή θέση αντίστοιχα..Το 2013 στον 11ο διαγωνισμό σύνθεσης (Ωδείο Φουντούλη), απέσπασε το 2o βραβείο στην κατηγορία σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής με το κομμάτι "Ασημένια λίμνη" και το 2ο βραβείο στην κατηγορία ηλεκτρονική μουσική με το κομμάτι "Παγίδα του χρόνου". Στις αρχές του 2014 εκδόθηκε από την FM Records η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Silver Lake” που αποτελείται από τρία οργανικά κομμάτια 1. Rainy day, 2. Silver Lake, 3. Time trap.

Τα κομμάτια αυτά περιέχονται και σε άλλα συλλεκτικά album's ορισμένα από αυτά είναι :

Complete Guide to Violin, Secret Violin Moments, The Secret of Antikythera Treasure, Corfu Lounge, Mykonos Beat, Party in Rhodes, Relax in Crete, Valentine's Day Secret Love, Sounds of the Mediterranean
Τον Μάιο του 2014 ανέβασε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Ταξίδι στην Ασημένια λίμνη" όπου και παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο των Σερρών στις 13/5/2014.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό για Συνθέτες & Σολίστ της Ορχήστρας Δωματίου της Νέας Υόρκης (Βραβείο Ρεσπίγκι). Ακόμα κομμάτια του έγιναν μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ σχετικά με την λίμνη Κερκίνη. 
Το 2015 κυκλοφορεί το άλμπουμ του με τίτλο "The soul of Amfipolis" από το οποίο κάποια μέρη του χρησιμοποιούνται σαν μουσική επένδυση για ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

ΜΑΤΙΝΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Η Ματίνα Τζαφέρη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1978.
Το 1988 σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σπουδές της στο πιάνο στο Ωδείο Σερρών με καθηγήτρια την Γιολάντα Ντύκτα 
Το 1993 συνέχισε της σπουδές της στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι με καθηγήτρια την Ρίτα Βασιλειάδου απ’ όπου και αποφοίτησε με το Δίπλωμα Πιάνου με άριστα.
Συνέχισε της σπουδές στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας κοντά στην καθηγήτρια Smezana Simeonova. Παράλληλα το 1995 ξεκίνησε τις σπουδές της και στα ανώτερα θεωρητικά, αρχικά από το Ωδείο Τσαϊκόφσκι και στη συνέχεια στο Ηπειρωτικό Ωδείο Ιωαννίνων, με καθηγητή τον Χρήστο Ευστρ. Δημάκη απ’ όπου και αποφοίτησε με το Δίπλωμα Σύνθεσης. 
Το 1999 έδωσε το πρώτο της Ρεσιτάλ Πιάνου στην αίθουσα «Ορφέας» της πόλεως των Σερρών γεγονός που δημοσιεύτηκε και στις τοπικές εφημερίδες.
Στη συνέχεια έλαβε μέρος και διακρίθηκε στους προκριματικούς αγώνες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Χορωδία-Ορχήστρα Νέων (Χ.Ο.Ν). 
Συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου του καθηγητή BERNARD RINGEISSEN και του Γιώργου Χατζηνίκου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ξεκίνησε την σύνθεση δικών της έργων εκ των οποίων ένα μέρος προσέφερε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. 
Επί σειρά ετών εργάστηκε ως καθηγήτρια Θεωρητικών της Μουσικής στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηράκλειας Σερρών ενώ παράλληλα δίδαξε πιάνο στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι. Έχει εργαστεί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών ως καθηγήτρια πιάνου ενώ τα τελευταία χρόνια συνεχίζει το διδακτικό της έργο στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας καθώς επίσης και στο Σύλλογο Παιδικής Ορχήστρας-Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Χασιώτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξης, και Ενορχήστρωσης στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Θεσσαλονίκης, καθώς τελείωσε και την 1η τάξη Ανωτέρας κλασσικής κιθάρας. Στα 21 του χρόνια φεύγει για το Preston της Μ. Βρεττανίας, όπου και παρακολουθεί μαθήματα στην Σύγχρονη Μουσική στο University of Central Lancashire (UCLan). Μετά το πέρας 3 ετών, αποφοιτά με πτυχίο Bachelor in Contemporary Music. Συνεχίζει τις σπουδές του για έναν χρόνο ακόμη και τελειώνει με Diploma in Jazz Composition(Salford University, Manchester). Κατόπιν, εργάζεται ως δάσκαλος κιθάρας για 3 χρόνια, ώσπου επιστρέφει στην Ελλάδα και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με την σύνθεση. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς, είτε σαν συνθέτης, είτε σαν ενορχηστρωτής, είτε σαν οργανοπαίχτης. Εκτός από κιθάρα, παίζει μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά, πιάνο, κρουστά. Έχει συνθέσει για ντοκυμαντέρ, χοροθεατρικές ομάδες, rock bands. Διδάσκει το "Αυτοσχεδιαστικό Εργαστήρι" στο Ωδείο Φαέθων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης.
1986-1994, Παρακολούθηση μαθημάτων κλασσικής κιθάρας, έως το επίπεδο της 1ης Ανωτέρας, Αλεξάνδρειο Ωδείο, Θεσσαλονίκη
1986-1998, Παρακολούθηση και ολοκλήρωση των θεωρητικών μαθημάτων Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενορχήστρωσης, Ιστορίας και Μορφολογίας
Μουσικής, Dicte, Solfez, Αλεξάνδρειο Ωδείο, Θεσσαλονίκη.
1996, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με τον βαθμό Άριστα ( 10 ), Αλεξάνδρειο Ωδείο, Θεσσαλονίκη.
1998, Πτυχίο Αντίστηξης με τον βαθμό Άριστα ( 10 ), Αλεξάνδρειο Ωδείο, Θεσσαλονίκη.
1998-2001, Bachelor in Contemporary Music (BMusHons), University of Central Lancashire (UCLan), Preston, U.K.
2001-2003, Postgraduate Diploma in Jazz Composition, Salford University, Manchester, U.K.
Οκτώβρης 2014 έως τώρα, Παρακολούθηση μαθημάτων κλασσικής κιθάρας, τάξη διπλώματος Βαγγέλη Καψάλη, Ωδείο Φαέθων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης.
Ιστορικό απασχόλησης
2005-2008, Δάσκαλος Ιδιαίτερων Μαθημάτων Κλασσικής Κιθάρας και
Θεωρητικών, Preston, U.K.
2005-2008, Διάφορες performances σε συναυλιακούς χώρους με
αυτοσχεδιαστικές ομάδες, Preston and Manchester, U.K.
2009-2013, Δάσκαλος Ιδιαίτερων Μαθημάτων Κλασσικής Κιθάρας και
Θεωρητικών, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
2014-2015, Διδάσκει το "Αυτοσχεδιαστικό Εργαστήρι" στο Ωδείο Φαέθων
της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης.
Αύγουστος 2015, Διδάσκει τα μαθήματα μουσικού Αυτοσχεδιασμού στην 5η
Μουσική Κατασκήνωση, Ευλογημένο Καταφύγιο “Άξιον Εστί”, Μακρυνίτσα, Σερρών.


Το έργο θα αποδώσει δεκαμελή ορχήστρα:

Ελένη Αμανατίδου – βιολί
Δημήτρης Βίττης- κρουστά
Νικόλαος Ζήσης- φλάουτο
Στέφανος Μώραλης –βιόλα
Αγάπη Παρθενάκη- κοντραμπάσο
Γεωργία Πετμεζά –τσέλο
Πέλη Πλίκα- άρπα
Βαλέρια Χαριτίδου- πιάνο
Αλέξανδρος Χασιώτης- κιθάρα
Ειρήνη Ντιάνα Χοστελίδου -βιολί

Τι; Μουσικό έργο «Εννέα Οδοί»
Που; Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Πότε; Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 | Ώρα: 21:00 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας  ταμείου: 11:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.  &  18:00 μ.μ. -  21:00 μ.μ.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 23210 54755 (ώρες ταμείου)

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ 
Προπώληση εισιτηρίων από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4 - 62100 Σέρρες
Γραμματεία: 2321054268-54226
Κέντρο: 2321054585
Ταμείο: 2321054755

e-mail: dipethes@otenet.gr | dipetheserron@gmail.com

site: www.dipetheserron.gr
Από το Blogger.