y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Τρεις νέοι δημιούργησαν την εφαρμογή «Ηλεκτρονική Γραμματεία», που «λύνει» τα χέρια των φοιτητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Να «λύσει» τα χέρια των φοιτητών της χώρας έρχεται η εφαρμογή «Ηλεκτρονική Γραμματεία», η οποία δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν σε smartphone τις βαθμολογίες των μαθημάτων τους και την εξέλιξη των σπουδών τους, μέσα από ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Η εφαρμογή, που διατίθεται δωρεάν στο Google Play, αποτελεί δημιούργημα τριών αποφοίτων τμημάτων Πληροφορικής και χρησιμοποιείται ήδη από σχεδόν 20.000 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αριθμός ο οποίος αυξάνεται καθημερινά.

Το app έχει δημιουργήσει βάση δεδομένων με 25 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, με πάνω από 350 τμήματα, που αναλογεί σε περισσότερο από το 80% των σχολών της Ελλάδας.


Η πρώτη έκδοση της «Ηλεκτρονικής Γραμματείας» δημιουργήθηκε από τον Χαράλαμπο Βουτσά, όταν ήταν φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών. «Έκανα την εφαρμογή πριν από 3 χρόνια, κυρίως για προσωπική μου χρήση, όταν ήμουν φοιτητής, λόγω των προβλημάτων που εμφάνιζε το ηλεκτρονικό σύστημα της σχολής μου. Αργότερα σκέφτηκα ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να γίνει για όλες τις σχολές», λέει ο ίδιος στη Voria.gr.

Έτσι, σε συνεργασία με τους φίλους του, Γρηγόρη Γρηγοριάδη και Στέφανο Χαλιάσο (αμφότεροι απόφοιτοι τμημάτων Πληροφορικής) προχώρησαν πριν από λίγους μήνες στο update της εφαρμογής, που έχει γνωρίσει σημαντική επιτυχία. Οι τρεις φίλοι, μάλιστα, έχουν ιδρύσει την εταιρεία πληροφορικής Ιtsaur, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία λογισμικού.

Τι προσφέρει η εφαρμογή στον χρήστη

Μόλις περαστεί η βαθμολογία ενός μαθήματος από τη γραμματεία της σχολής του φοιτητή, ο χρήστης της εφαρμογής ενημερώνεται αμέσως με μια ειδοποίηση στο κινητό του.

Μπορεί ακόμη να δει όλες τις βαθμολογίες του ανά εξάμηνο, στατιστικά προόδου με γραφήματα, διακύμανση της βαθμολογίας του, μέσο όρο, διδακτικές μονάδες κτλ.

Η βάση δεδομένων της εφαρμογής συγχρονίζεται αυτόματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου όλα τα στοιχεία να είναι πλήρως ενήμερα.


Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της «Ηλεκτρονικής Γραμματείας» είναι πως ο φοιτητής-χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για τα μαθήματά του ακόμη και όταν έχει «πέσει» το σύστημα της σχολής του, φαινόμενο κάτι παραπάνω από σύνηθες τις περιόδους αιχμής (στις δηλώσεις μαθημάτων και σε εξεταστικές).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της εφαρμογής, ο κ. Βουτσάς λέει πως πρωταρχικός στόχος των τριών δημιουργών είναι η υποστήριξη του συνόλου των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας. Μόλις αυτό επιτευχθεί, θα προστεθούν νέες λειτουργίες, όπως δηλώσεις μαθημάτων, πρόγραμμα διδασκαλίας και εξεταστικής, ανακοινώσεις της γραμματείας της εκάστοτε σχολής κτλ.

Πηγή: voria.gr
Από το Blogger.