y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) διοργάνωσαν στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO με επιτυχία ημερίδα με θέμα: «Η επόμενη μέρα του τομέα της γεωργίας και η σημασία των εισροών στην φυτική παραγωγή». Την ημερίδα χαιρέτησαν οι δύο πρόεδροι  των διοργανωτών, κκ. Ιωάννης Διοκαράντος από τον ΕΣΥΦ και Γεώργιος Ποντίκας από την ΕΕΠΕΣ ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Νικόλαος Στουπής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ,

Το Δελτίο Τύπου των ΕΕΠΕΣ - ΕΣΥΦ για την ημερίδα που διεξήχθη στην Agrotica έχει ως εξής:

Η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) διοργάνωσαν στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO με επιτυχία ημερίδα με θέμα: «Η επόμενη μέρα του τομέα της γεωργίας και η σημασία των εισροών στην φυτική παραγωγή».

Την ημερίδα, όπου παρέστη πλήθος κόσμου του αγροτικού τομέα, χαιρέτησαν οι δύο πρόεδροι  των διοργανωτών, κκ. Ιωάννης Διοκαράντος από τον ΕΣΥΦ και Γεώργιος Ποντίκας από την ΕΕΠΕΣ, οι οποίοι επισήμαναν την αναγκαιότητα κοινών δράσεων του τομέα των γεωργικών εισροών με φόντο τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας στη γεωργία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Νικόλαος Στουπής, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να  λάβει το ΥΠΑΑΤ στο αμέσως προσεχές διάστημα σε σχέση με τις εισροές.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις δύο διακεκριμένων επιστημόνων του αγροτικού τομέα. Ο ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, κος Ηλίας Ελευθεροχωρινός παρουσίασε μία ολοκληρωμένη εικόνα του πώς συμβάλλουν οι γεωργικές εισροές (σπόροι, φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα κ.ά.) στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και των μειούμενων φυσικών πόρων. Η επόμενη εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή ΑΠΘ, κο Κωνσταντίνο Μάττα, σχετικά με τις προοπτικές και τη δυναμική της ελληνικής γεωργίας, η οποία παρά το μικρό μερίδιο του ΑΕΠ που της αναλογεί επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό την οικονομίας της χώρας, με τις γεωργικές εισροές να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διάλογος με το κοινό σε θέματα που προβληματίζουν το δημόσιο και ιδιωτικό αγροτικό τομέα, όπως: αυξημένη γραφειοκρατία, κενά φυτοπροστασίας, προστασία των υδάτων, μη βιώσιμη ανάπτυξη, έλλειψη στοχευμένης αγροτικής πολιτικής κ.ά. και ακολούθησαν προτάσεις για την αποτελεσματική και έγκαιρη επίλυση των θεμάτων αυτών.

Η ΕΕΠΕΣ και ο ΕΣΥΦ θα συνεχίζουν να προσφέρουν την αμέριστη αρωγή τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα συναντήσει η ελληνική γεωργία.

Πηγή: agrotypos.gr
Από το Blogger.