y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Άμεσες ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν δύο φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στο Νομό Σερρών, αυτό της επείγουσας κάλυψης με επαρκές ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Σερρών έτσι ώστε να αποτραπεί ο ορατός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας της αλλά και αυτό της επίλυσης μίας σειράς επιτακτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι Ιατροί ΕΣΥ του Νομού Σερρών, ζήτησε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική ερώτηση και αναφορά, που κατέθεσε στη Βουλή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ,

Συγκεκριμένα, η κ. Αραμπατζή στην ερώτηση της για τον κίνδυνο κλεισίματος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης 2 Νεφρολόγων (μόνιμων ή επικουρικών) ή έστω της έσχατης λύσης μετακίνησης ή απόσπασης ιατρών, προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης – ζωτικής σημασίας για την υγεία δεκάδων ασθενών – Μονάδας του Γ.Ν. Σερρών. Αιτία η επικείμενη συνταξιοδότηση του Συντονιστή Διευθυντού αλλά και η παράλληλη ανακοίνωση οικειοθελούς αποχώρησης από την επικουρική ιατρό της συγκεκριμένης Μονάδας.

Τονίζει δε ότι το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας της Μονάδας, θα έχει ως συνέπεια το κλείσιμο και των δύο ιδιωτικών Μονάδων Αιμοκάθαρσης εντός της πόλης των Σερρών, μιας και – σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία – απαγορεύεται η λειτουργία παρόμοιων Ιδιωτικών Μονάδων εφόσον δεν υπηρετούν 2 Νεφρολόγοι σε κρατικό Νοσοκομείο εντός της έδρας τους, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

Με την αναφορά δε που κατέθεσε η Βουλευτής Σερρών για τα μεγάλα προβλήματα των γιατρών του ΕΣΥ στο Νομό Σερρών, επισημαίνει την έντονη διαμαρτυρία των Ιατρών των Κέντρων Υγείας για το γεγονός ότι πραγματοποιούν εφημερίες καθ’ υπέρβαση του  μηνιαίου πλαφόν δίχως να αποζημιώνονται με εφαρμογή του περιθωρίου 9% υπέρβασης του εφημεριακού κονδυλίου, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους νοσοκομειακούς γιατρούς κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι Ιατροί του ΕΣΥ ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου την ενεργοποίηση των Ιατρών του ΠΕΔΥ για την εφημεριακή ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, ενώ επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να φορολογούνται για το επίδομα βιβλιοθήκης του βασικού τους μισθού, πάλι κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.