"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν, τις τελευταίες ώρες, οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.
Οι χαρακτηρισμοί που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρησιμοποίησε για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, με τον ίδιο να κάνει λόγο για "εγκληματική και αντισυνταγματική" πράξη, μπαίνουν στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας, παράλληλα, μείζον ζήτημα για το εσωτερικό οικοσύστημα του Μεγάρου Μαξίμου.
Προς το παρόν και παρά τον σάλο των αναφορών Καμμένου, η Ηρώδου Αττικού δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, επιλέγοντας το δρόμο της… σιωπής, αν και πληροφορίες φέρνουν τους μαξιμινούς να είναι έντονα ενοχλημένοι από όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ωστόσο, μένει να απαντηθεί εάν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακολουθήσει και πάλι τη γνωστή και πολλάκις χρησιμοποιημένη οδό μίας διευκρινιστικής τοποθέτησης, με το όλο σκηνικό, πάντως, να παραπέμπει σε βαθύ εμπαιγμό των κατοίκων στα νησιά, καθώς το κόμμα του κ. Καμμένου και φυσικά ο ίδιος αναφώνησαν ένα εμφατικό "ναι" στο τσουνάμι της υπερφορολόγησης, που σφράγισε τη λήξη της Κυριακάτικης συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι αναφορές Καμμένου, οι οποίες έγιναν ενώπιον των κατοίκων της Σύρου, που άκουγαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να βάλει κατά των ίδιων των αποφάσεών του χτύπησαν κόκκινο στα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιγούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, η Δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα και μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Όμως, παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε, με τα πρώτα απτά αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας", ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος, δύο εικοσιτετράωρα μετά την απαρχή και με τη βούλα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μίας νέας καταιγίδας φόρων.
Αμέσως μόλις οι δηλώσεις Καμμένου ξεκίνησαν να κάνουν τον ειδησεογραφικό γύρο, η Νέα Δημοκρατία, μέσω μίας δηκτικής ανακοίνωσης, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
"Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν ‘’έγκλημα‘’. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί", επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολούθησαν άκρως καυστικά σχόλια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
"Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους. Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό", σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη, μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Για… προσκόλληση στην καρέκλα έκανε λόγο η Σεβαστουπόλεως. "Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει…για την καρέκλα ρε γαμώτο", ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.
Του Δημήτρη Γκάτσιου | Πηγή: capital.gr