y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Και όμως, υπάρχει κλάδος στην Ελλάδα που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση.

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΠΒΕ, ΑΠΘ, GUESTS,

Οπως εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, Κωστής Καγγελίδης, η ανεργία είναι μηδενική για τα στελέχη της πληροφορικής, κάνοντας λόγο για μια αγορά που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.

Στην εισήγησή του κατά το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΕ, ο κ. Καγγελίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι για τα στελέχη της Πληροφορικής η ανεργία είναι μηδενική. Αναφέρθηκε στο φαινόμενο της μετανάστευσης επιστημόνων στο εξωτερικό και παρουσίασε τη πρωτοβουλία iGrow στην οποία έχουν συμπράξει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το ΑΠΘ και ο ΣΕΠΒΕ για την ανάσχεση του brain drain.

«Σύμφωνα με υπολογισμούς το 2020 θα υπάρχει στην Ευρώπη ζήτηση για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον κλάδο της Πληροφορικής», κατέληξε.

Πάντως, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΣΕΠΕ, ο τομέας του ΙΤ αναμένεται να παράξει νέες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις εκφράζουν πρόθεση προσλήψεων στα τμήματα, που σχετίζονται με την τεχνολογία, εντός του 2016. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο αριθμός των απασχολουμένων είναι πιθανό να αυξηθεί στα τμήματα Πωλήσεων, IT/Τεχνολογίας και Marketing, με την πρόθεση προσλήψεων να διαμορφώνεται σε 54,9%, 29,6% και 27,6% αντίστοιχα.

Ο κύριος λόγος για νέες προσλήψεις, το 2016, στις ελληνικές επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη των εταιρειών για άτομα με νέες δεξιότητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα διαπιστώνει ότι, μόλις, το 15% των επιχειρήσεων δεν θα επηρεαστεί από την έλλειψη δεξιοτήτων το 2016. Το μεγαλύτερο, όμως, ποσοστό και συγκεκριμένα το 85% των εταιρειών, θα έρθει αντιμέτωπο με την έλλειψη εργατικού δυναμικού με τις κατάλληλες δεξιότητες. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, οι επιχειρήσεις δηλώνουν προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν αυτές τις ελλείψεις με μέτρα, όπως αυξήσεις μισθών και παροχών, ώστε να διατηρήσουν ή και να προσελκύσουν ταλέντα.

Αλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Τράπεζας οι επιχειρήσεις υπηρεσιών Πληροφορικής όχι μόνο άντεξαν αλλά στα χρόνια της κρίσης αλλά κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Ειδικά οι μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου αύξησαν, την περίοδο 2009 - 2014, τις πωλήσεις τους κατά 6% ετησίως έναντι πτώσης 0,2% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα (εταιρείες με πωλήσεις μεταξύ €10 εκατ. και €50 εκατ.).

Προτάθηκε από Κώστας Κ. | Πηγή: iefimerida.gr
Από το Blogger.