y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Από την προηγούμενη εβδομάδα με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων έχουν αποφασίσει τη συνέχιση της αποχής έως το τέλος του μήνα οι Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων: Λάρισας, Κω, Τρικάλων, Δράμας, Σερρών, Πάτρας και Άρτας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΠΟΧΗ,

«Είναι απόλυτος μύθος ότι ανεβλήθησαν εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις εξ αιτίας της αποχής των δικηγόρων», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα Fm.

“Όλα όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και είναι υποκριτικό να αποδίδεται στους Δικηγόρους ο αργός ρυθμός απονομής της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

«Η χώρα μας έχει καταδικασθεί από το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε 360 περιπτώσεις καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης, σε όλα τα δικαστήρια, πολιτικά, ποινικά, διοικητικά. Υπάρχει υπόθεση, για την οποία καταδικασθήκαμε λόγω καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης επί 27 ολόκληρα χρόνια», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

"Αστειότητα"

«Το να λέμε ότι ανετράπη ο εύρυθμος ρυθμός απονομής Δικαιοσύνης, λόγω της αποχής των δικηγόρων αγγίζει τα όρια της αστειότητας», συμπλήρωσε. Και πρόσθεσε: «Είπαν ότι ανεβλήθησαν πολλές υποθέσεις, έγραψαν για 300.000 και 700.000 αναβληθείσες υποθέσεις, για δήθεν αρμαγεδδώνα, για απώλεια εσόδων του δημοσίου. Για να έρθουμε στη πραγματικότητα: Καθ´ όσον αφορά τα διοικητικά δικαστήρια, οι υποθέσεις δεν ματαιώνονται, αλλά αναβάλλονται σε τακτές δικασίμους, στην δε Αθήνα προσδιορίζονται για τον Φεβρουάριο του 2017. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αποχής. Οι αναβληθείσες υποθέσεις ανέρχονται μόλις σε 14.000, από τις οποίες οι οικονομικού αντικειμένου φορολογικές υποθέσεις είναι μόνον οι 1.700 εξ´ αυτών. Από τις 1.700 αυτές υποθέσεις περίπου το 30% αφορούν χρέη προς το Δημόσιο. Όμως, δεν είναι δεδομένο ότι, συνεπεία της αναβολής, έχουμε απώλεια εσόδων του Δημοσίου, αφού βεβαίως δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε την έκβαση της δίκης". Ο κ. Αλεξανδρής, τόνισε ακόμη ότι: «Είναι υποκριτικό να χρεώνεται στους δικηγόρους ο αργός ρυθμός απονομής δικαιοσύνης.  Εάν τα χρεώσουμε στην αναβλητικότητα των δικηγόρων και τη στρεψοδικία των διαδίκων χάνουμε την ουσία του προβλήματος. Στο κράτος δικαίου, υπάρχει ο νομοθέτης, οι δικηγόροι, η διοίκηση, οι υπάλληλοι και οι δικαστές. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες. . Και έφερε το ακόλουθο παράδειγμα: «Σε μια ποινική δίκη όπου ο κατηγορούμενος απειλείται με ισόβια, απολογείται επί ώρες και η γραμματεύς που γράφει με το χέρι, έχει αποτυπώσει μερικές γραμμές. Αυτές είναι οι ανθρώπινες δυνατότητες».

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.